Libertango

Libertango verzorgt Argentijnse tangolessen in groeps- en privé verband, vanaf niveau beginners tot (ver) gevorderd. Bovendien is er elke donderdag gelegenheid te komen oefenen, dansen, genieten van muziek tijdens de oefensalon, en worden er maandelijks tangofeesten met wisselende DJ’s en optredens georganiseerd.
Bij Libertango leer je dansen zoals er in de traditionele salons in Buenos Aires wordt gedanst; in omhelzing, muzikaal, ontspannen, creatief en met respect voor andere paren op de dansvloer. Bekijk hier het rooster.

Bij Libertango: de kunst van navigeren op een volle dansvloer, geïnspireerd door de muziek en de connectie met je danspartner.

Libertango heeft leerlingen van heel jong, tot respectabel op leeftijd. Er zijn paren die zich aanmelden voor lessen, maar merendeel komt zonder (vaste) danspartner. Libertango bestaat uit een enthousiaste, gastvrije groep dansers. Culturele achtergrond, danservaring spelen geen rol; plezier van dansen kan je al bij de eerste les ervaren wanneer je je openstelt voor het avontuur wat tango te bieden heeft. Lees hier meer over de lessen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

La Comilona vrijdag 9 augustus

La Comilona

 

De maandelijkse traditionele salon in Leiden, waar je na je werk kan aanschuiven om van een licht, vegetarisch 3 gangen menu te genieten. Vanaf maandag a.s menu bekend, graag reserveren voor woensdag 8 augustus 12.00 jessicabijvoet@libertango.nl

Als je alleen komt dansen geen reservering nodig.

Dj Roham, entree €17,50 salon en diner, €7,50 salon.

19.00 23.00

 

 

 

 

reserveren<

1 maand geleden

Libertango Leiden

Het was inderdaad een hele mooie avondSoms is het raak. Bijvoorbeeld gisteravond. In de motregen toog ik naar het leidse hout voor een buiten voorstelling van mijn fellow dancers. In alle eerlijkheid ging ik uit loyaliteit en mensen warmte en verwachte maximaal 20 min aandoenlijkheid of snoezigheid, maar wat ik kreeg was een voorstelling van hoog niveau die regelrecht het hart binnen kwam. Ademloos zaten we op ons kleedje, de "tribune" vol, je kon een speld in het gras horen vallen. Met naderhand tranen, gesnotter, sangria en saamhorigheid. Als afsluiter kregen we een spaanse energie douche in de vorm van flamingo, dans, ritme, zang, gitaar tot alles zinderde. Mijn dank is groot en voor ieder die er niet was…. Je hebt iets memorabels gemist. MeerMinder

Bekijk op Facebook

·Deel

1 maand geleden

Libertango Leiden

Heb er zin in, het wordt een mooie voorstelling!‘‘Een drukke stad, een vrouw alleen. De tango
neemt haar mee naar een oude herinnering…’’ Geniet op zaterdag 13 juli van een zwoel, zomers programma in Openluchttheater Leidse Hout.
Met El Ultimo Adios, een tangovoorstelling uitgevoerd door Libertango Leiden en Levend Lijf. Daarna wordt er flamenco gedanst door Terremoto Dutch Flamenco Foundation met live muziek van Vincente Jose Santiago (gitaar) en Erminia Cordoba Fernandez (zang).
MeerMinder

Bekijk op Facebook

·Deel

5 maanden geleden

Libertango Leiden

We zijn bezig met een nieuwe voorstelling: Tres Esperanzas in de Leidse Hout op 13 juli. Dit terugzien maakt dat ik er weer erg veel zin in krijg! Met Danny Molenaar Lena De Schipper Mirjam Van Niel Wouter Belier Fred Ormskerk Lisa van Bommel Anna Kruip Andres M Pardo Iannini Sarojini MyraTango-Performance "RICO" door studenten van Libertango Leiden, live begeleid door Quinteto Zárate. Choreografie: Jessica Bijvoet Regie: Danny Molenaar Uitvoe… MeerMinder

Bekijk op Facebook

·Deel

El Tango es una posibilidad infinita

Leopold Marechal

Leerlingen over Libertango

Jessica Bijvoet

Jessica Bijvoet Libertango StudioIn Nederland organiseert Jessica onder de naam Libertango Producties groeps- en privé lessen, workshops, tangofeesten, concerten, demonstraties en Tangoreizen naar Buenos Aires. Naast reguliere cursussen levert Libertango ook projecten en workshops op maat voor het onderwijs en bedrijfsleven en geeft Jessica als gastdocent les op verschillende Tangoscholen in binnen- en buitenland. Zij werkt met diverse danspartners en muzikanten, en nodigt regelmatig gastdocenten uit om workshops te geven, zodat dansers kennis kunnen maken met de rijke variatie van verschillende dansstijlen binnen de Tango.

Bewaren

Bewaren

  1. Meer over Jessica

    Jessica is in 1990 met de Argentijnse Tango in aanraking gekomen tijdens het inmiddels legendarische concert van Astor Piazolla en Osvaldo Pugliese in theater Carré. Sindsdien is ze gegrepen door de Tango, heeft in Buenos Aires gewoond om daar te studeren, te werken en te dansen met grote maestro’s van verschillende Tango dansstijlen in Buenos Aires. Zij reist nog regelmatig naar Buenos Aires om zich verder te verdiepen in de Tango; een wonderbaarlijk mooie wereld die steeds meer te bieden blijkt te hebben naarmate je hem beter leert kennen.
    Haar stijl van dansen is dan ook typisch Argentijns, gekenmerkt door muzikaliteit, elegantie en connectie met je partner in omhelzing. In haar lessen streeft ze ernaar dansers zo snel mogelijk voor te bereiden op het feest wat Tango heet: op een volle dansvloer kunnen navigeren, improviseren en via muziek communiceren met je partner en de andere dansparen op de vloer.