Over de lessen bij Libertango

Jessica streeft ernaar om dansers zo snel mogelijk voor te bereiden om op een tangofeest (ook wel salon) of oefenavond uit de voeten te kunnen. Wellicht zal het vocabulaire nog beperkt zijn, maar zodra je de regels van de vloer- kent kun je de dansvloer op, zonder andere paren te storen.

De mogelijkheden van tango zijn eindeloos: naast techniek, houding, kunst van leiden en volgen zijn er een aantal basis passen en sequenties die je nodig hebt, om vervolgens te gaan improviseren en je eigen stijl te ontwikkelen.

Bij beginners tot en met niveau gevorderd wordt er voornamelijk gewerkt aan houding, balans, verschillende orkesten leren kennen, en uitbreiden van passen en sequenties.
Vanaf niveau gevorderd werken we vooral aan finetuning, versterken van je dans, meer complexe variaties.

Oefenavond

Op donderdagavond biedt Libertango de gelegenheid te komen oefenen. Dansen leer je, net zoals een instrument bespelen, vooral door het te doen. Tijdens een oefenavond kan je lesmateriaal herhalen, indien nodig hulp vragen aan een van de docenten, dansen met andere dansers, of gewoon komen kijken, iets drinken en naar de muziek luisteren. Oefenavonden zijn geschikt voor alle niveaus. Iedereen is welkom, zolang je rekening houdt met andere dansparen op de vloer.

Salon

Libertango organiseert regelmatig salons met wisselende DJ’s, gastoptredens of life muziek. Meldt je aan voor de nieuwsbrief of hou Facebook in de gaten!

Leerlingen over Libertango