Open Dag 2017

Op 10 september heeft Libertango weer Open Dag. Leerlingen en toekomstige leerlingen zijn meer dan welkom om de sfeer te proeven, een proefles mee te dansen of live muziek en salon te beleven. Verschillende programmaonderdelen van 11.00 tot 18.00u. Weet je welkom!

Programma

Workshop Creatief denken in beweging *

11.00 – 12.00 uur
door Mari Stikvoort, aanmelden via info@moveitup.nl (maximaal 10 plekken) o.v.v. OPEN les Libertango

Eerste introductieles tango voor beginners

14.00 – 15.00 uur
door Jessica Bijvoet

Tango salon met optreden van Jan Willem Troost **

14.00-17.00 uur
Cellist van o.a. Sexteto Canyenge en tangodanser. Een mooie gelegenheid voor toekomstige tangodansers om de sfeer van tango te proeven.

Tweede introductieles beginners

17.00-18.00
door Jessica Bijvoet

* Workshop: Creatief denken in beweging

Voor iedereen de nieuwsgierig is over creatief denken, beweging en ontwikkeling. Geen danservaring nodig, wel een open, nieuwsgierige houding.

Waarom creativiteit is een manier van denken in combinatie met doen en voelen. Een houding die je elke dag zou kunnen gebruiken. Vaak wordt ons creativiteit stilgelegd door ons ratio en interne criticus. Door te (over)denken. Maar door te doen en te voelen kunnen we veel meer bereiken dan met denken alleen.

Door te bewegen en gelijk ook een probleem op te lossen komen we los van beperkende overtuigingen en kan het creatief vermogen naar boven komen.

Het resultaat is dat je nieuwe inzichten krijgt in hoe je eigen gedachten werken en hoe je creatiever om kan gaan met dagelijkse vragen en situaties. En daarnaast heb je heerlijk een uur bewogen of gedanst.

 

** Jan Willem Troost

Jan Willem is een veelzijdige cellist die met veel plezier zijn publiek weet te ontroeren. Hij speelt klassiek, experimenteert met componisten en choreografen en heeft zich gespecialiseerd in Argentijnse tango. Op dit moment is Jan Willem cellist in het Carel Kraayenhof Ensemble, Sexteto Canyengue, Ensemble Modelo62 en verschillende orkesten.

Hij trad op met Anouk in de Ziggo Dome, met het Carel Kraayenhof Ensemble en het Nederlands Kamerorkest in het Concertgebouw in Amsterdam, en is regelmatig te zien in de grote concertzalen en theaters in Nederland.
In 2015 speelde hij met Ensemble Modelo62 de nieuwe opera El Limonero Real van Ezequiel Menalled in het CETC van Teatro Colón in Buenos Aires. Met dit zelfde ensemble tourde hij in Mexico, Argentinië, Groot-Brittannië, Noorwegen en Duitsland. Met het Carel Kraayenhof Ensemble en Sexteto Canyengue trad hij op in Indonesië, de Nederlandse Antillen, Schotland, Gran Canaria en Duitsland.

Naast een afwisselende carrière als uitvoerend musicus, heeft Jan Willem Troost een privé praktijk als cello docent in Den Haag. Zie ook www.janwillemtroost.nl

les libertango tango studio evertsenstraat

beweging Mari Stikvoort

JW Troost picture Arkady Mitnik

Bewaren

Bewaren

Bewaren