Nieuwe cursussen vanaf september

Komend seizoen zijn er naast de reguliere cursussen een paar nieuwe mogelijkheden voor zowel beginnende, als gevorderde dansers. Tijdens de zomer lessen is gebleken dat de cursussen Milonga con traspié veel belangstelling genoot. Terecht. Waar wordt je nu vrolijker van dan van het pittige ritme van Milonga?
Ditmaal dus niet alleen voor gevorderde dansers een combinatiecursus Milonga/Valse op maandagavond, maar ook vanaf niveau Beginners 2 op dinsdagavond (combinatie Milonga/Tango). Verder heb ik voor het eerst besloten de cursussen wat korter te maken, zodat dansers de gelegenheid hebben van avond, thema te wisselen. Ze lopen nu tot eind oktober, maar zullen allen direct vervolgmogelijkheden hebben tot  half december.

TANGO & TEA

In oktober start op dinsdagmiddag TANGO & TEA, een korte, intensieve kennismakingscursus, waar deelnemers de basis leren  dansen, en er ook voldoende tijd is om wat meer te weten te komen over de Tangocultuur. Het verschil tussen verschillende orkesten, de code’s op de dansvloer, geschiedenis van de tango enz. Het programma bestaat uit twee uur les, pauze’s met koffie/thee, taart en achtergrond informatie over Tango. Aan het eind van de middag is er gelegenheid nog wat te oefenen, uit te dansen of gewoon nog meer taart te eten. Na afloop kunnen deelnemers instromen op niveau Beginners 2, ook is er bij voldoende belangstelling de mogelijkheid een vervolgcursus te organiseren.  Danservaring niet nodig, bij voorkeur aanmelden met partner. Maximaal aantal deelnemers 9 paar.
Kosten €95,00 per persoon inclusief versnaperingen.

 

TANGO QUEER:

Tango gaat eigenlijk maar om een ding; genieten van muziek, en connectie maken met je partner om gedurende de duur van een Tango een moment van intens plezier te beleven. Daar is ontspanning , vertrouwen en een zekere vastbeslotenheid voor nodig. Een leider overziet de dansvloer, en navigeert, improviseert met de ruimte die er is, een volger overziet die situatie niet, rekent en reageert op informatie van de muziek en de leider. De rol, dynamiek, van een leider is daarom heel anders dan die van een volger. Omdat ik zelf zowél leiden als volgen met evenveel plezier beleef, deze  Basis cursus waarin dansers beide rollen kunnen onderzoeken.

 

WORKSHOPS 2e ZONDAG

Voor dansers die niet in de gelegenheid zijn wekelijks te komen; elke 2e zondag van de maand 2 workshops met verschillende thema’s. De lessen duren 90 minuten, er is ruim tijd om te werken aan warming up- basis techniek, houding, elegantie, balans, connectie, ontspanning. Themalessen zijn geschikt voor dansers vanaf niveau (half) gevorderd, die  regelmatig dansen.

13.30-15.00
15.30-17.00
data: 16 september 14 oktober, 11 november, 9 december
maximaal 9 paar per workshop.

€17,50 per w/s, €32,50 voor 2 zelfde datum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

les libertango tango studio evertsenstraat

beweging Mari Stikvoort

JW Troost picture Arkady Mitnik

Bewaren

Bewaren

Bewaren