Over de lessen bij Libertango

Jessica streeft ernaar om dansers zo snel mogelijk voor te bereiden om op een tangofeest ( Salon, Milonga) of oefenavond uit de voeten te kunnen. Wellicht zal het vocabulaire nog beperkt zijn, maar zodra je de “codes” van de dansvloer kent, kan je deelnemen aan het feest wat Tango heet.

Omdat Tango een geïmproviseerde dans is, zijn de mogelijkheden eindeloos, en zal als het goed is, zelfs met je eigen partner, geen enkele dans hetzelfde zijn. En daarom blijft Tango ontroerend en verrassend.  Je danst niet om mooie pasjes te showen: een fijne dans is afhankelijk van de muziek, je stemming, en die van je partner, de andere paren op de dansvloer.
Wat helpt om je zeker te voelen en connectie te maken met je partner en andere paren op de dansvloer is:  goede techniek, houding, balans, kennis van muziek en een aantal basisfiguren om mee te improviseren. Hieraan blijft Jessica werken en fine-tunen, van niveau Beginners tot (ver) Gevorderd.

 

 

 

Oefenavond

Op donderdagavond biedt Libertango de gelegenheid te komen oefenen. Dansen leer je, net zoals een instrument bespelen, vooral door het te doen. Tijdens een oefenavond kan je lesmateriaal herhalen, indien nodig hulp vragen aan een van de docenten, dansen met andere dansers, of gewoon komen kijken, iets drinken en naar de muziek luisteren. Oefenavonden zijn geschikt voor alle niveaus. Iedereen is welkom, zolang je rekening houdt met andere dansparen op de vloer.

Salon

Libertango organiseert regelmatig salons met wisselende DJ’s, gastoptredens of life muziek. Meldt je aan voor de nieuwsbrief of hou Facebook in de gaten!

Leerlingen over Libertango